Parfüm ajánlat minden alkalomra.

Tudjuk, hogy húsvétkor a locsolás megy, de mi azért szívesebben találnánk mondjuk egy parfümöt a fűben elrejtve tojás helyett. Vagy, ha már locsolás, az legyen hideg vízzel vagy a lenti parfümök egyikével.
Chanel No. 5.
Enélkül a parfüm nélkül nincs “minden idők legjobb illatai” lista, sőt semmilyen cikk, aminek illathoz van köze. Coco Chanel nemes egyszerűséggel csak a nő illataként jellemezte a No. 5-öt, ami 1921-től hódít töretlenül. Időtlen illatát a vanília, rózsa és jázmin illatjegyek határozzák meg. Híres használói nyilván még emelnek a parfüm fényén, ilyen Marilyn Monroe, akivel szinte összenőtt.

Classique by Jean Paul Gaultier.
Ennek a parfümnek talán a formája hamarabb beugrik, mint az illata. A Classique jelezte a játékos attitűd kezdetét a női illatok terén: érzéki, édes, csábító, rózsa, körte, orchidea és narancsvirág keveréke. A letisztult parfümüveget aztán az évek során sokszor variálták, “felruházták”, ami még érdekesebbé teszi.

Opium by Yves Saint Laurent.
Az 1977-ben debütált parfüm ma is a világ egyik legsikeresebb illata. Yves Saint Laurent szerint ilyen illata lehet annak a pillanatnak, mikor szerelembe esünk. Ez már önmagában egy elég szép ajánlás! Az Opium fejet elcsavaró, érzéki és gazdag. A képpen éppen Emily Blunt pózol vele.

Obsession by Calvin Klein.
Erre a parfümre mondják azt, hogy minden alkalomra jó. Illata egyszerű, de karakteres, ugyanúgy jó egy meetingre, mint egy romantikus vacsorára. 1985-ben dobták piacra, az illatban zöld jegyek, mandarin, narancs, vanília, őszibarack, bazsalikom, bergamot és a citrom dominálnak a leginkább. És mi is adhatná el jobban, mint a fiatal és érzéki Kate Moss?!

Euphoria by Calvin Klein. Még egy CK parfüm, de ez nem véletlen: az Euphoria annyira különleges, hogy nincs még egy hozzá hasonló parfüm a piacon, ezért is népszerű. Modern, váratlan és csábító: dominál benne a fekete orchidea, a gránátalma és a mahagóni fa illata. És az üvege sem felejthető egykönnyen.

Shalimar by Guerlain. Már eleve az csodálatos, hogy a parfümöt 1925-ben készítette Jacques Guerlain, így lassan 100 éve számít klasszikusnak. Könnyű és romantikus, az írisz, a jázmin, a rózsa és a vanília illatjegyeivel. Állítólag az illatot egy epikus történet ihlette, melynek főszereplője egy császár, aki először találkozik az igaz szerelemmel Shalimar kertjeiben.

Poison by Christian Dior. Meleg és fűszeres illat, egy példátlan illatpárosításból született: koriander és tubarózsa dominálnak benne. Szintén 1985-ben dobták piacra, mint az Obsessiont. Finoman extravagáns és kényeztető illat. (Ez a 85-ös bevezető plakát)

Prada Infusion By d’Iris. Friss és modern, lágy és cseppet sem tolakodó: azoknak az aktív nőknek, akik egész nap dolgoznak és mozgásban vannak. A narancsos és fás alapjegyek jellemzik.

Gucci by Gucci. Klasszikus és megkerülhetetlen illat, minden alkalomra illik. Tiszta és kényeztető, letisztult és örökké divatos, mint az olasz márka világa, ahonnan jön.

Coco Mademoiselle. Ma a világ legkelendőbb parfümjeinek egyike, bár csak 2001-ben dobták piacra, tisztelegve Chanel emléke előtt. A No. 5-höz képest könnyedebb, elegáns és lenyűgöző. A bimbózó rózsa, jázmin, vanília és mandarin illatjegyei határozzák meg. A parfüm arca egyébként kezdettől fogva Keira Knightley.

admin