Adatmentés elérhető áron

Az adatmentés nagyon fontos hiszen az adatvesztés bármikor minden féle előjel nélkül váratlanul bekövetkezhet.

Korábbi partíciója megváltozott és most RAW partíciónak látja a Windows?
Véletlenül letörölt fontos fájlokat esetleg családi fotókat és nem akarja, hogy elvesszenek?

Fontos adatok tűntek el meghajtójáról?
Megsérült merevlemeze és nem olvasható?
Ezek és hasonló adat eltűnés, adatvesztés vagy sérülés esetén ne aggódjon, nem Ön az első akivel előfordult már ilyen. Szerencsére a legtöbb esetben van rá megoldás!

Tanácsok ha már bekövetkezett a probléma

Adatvesztés esetén kérjük forduljon azonnal szakemberhez, NE kísérletezzen a javítással mert csak nagyobb kárt okozhat vele. A hibás meghajtót NE szerelje semmiképpen sem szét! A legjobb amit ilyenkor tehet, hogy nem használja a meghibásodott meghajtót. Lehetőleg áramtalanítsa azt és kérjen segítséget mielőbb.

Előzzük meg a bajt!

Ha még nem következett be a baj, lehetőleg előzzük meg azt! Első dolog amit időnként érdemes megtenni, hogy merevlemezünk állapotát ellenőrizzük folyamatosan de legalább havonta. Ezt könnyen megtehetjük a Hard Disk Senintel nevű programmal. A program képes merevlemezünk teljesítményéről és állapotáról információkat szolgáltatni. Megfigyelhetjük a diszk hőmérsékletét amit zöld – piros színekkel jelez a megfelelő illetve üzemi hőmérséklet esetén. Az egyik legfontosabb tulajdonság a bad sectorok száma, ha ezeknek száma növekszik számolnunk kell adatvesztéssel illetve arra, hogy merevlemezünk hamarosan meghibásodik. Célszerű ilyenkor cserélni a merevlemezt. Több hibás szektor esetén kérhetünk garanciális cserét a gyártónál.

Ingyenes HD sentinel letöltése

 

admin